fortenmaand 2010

Publieksopening Fortenmaand 2010 Gorinchem


Publieksevenement en publieksopening Fortenmaand 2010 in Gorinchem 

Tot 2009 was de opening van de Fortenmaand alleen toegankelijk voor genodigden. Vanaf 2009 is begonnen met een opzet (Fort Hoofddijk)om ook publiek hierbij te betrekken. Vanuit het Projectbureau Nieuwe Hollandse Waterlinie was de wens om de opening zowel voor genodigden als voor publiek toegankelijk moest zijn.

Publieksevenement en publieksopening Fortenmaand in Gorinchem groot succes!

Omdat De Nieuwe Hollandse Waterlinie niet alleen uit Forten bestaat hebben we allereerst in de opzet van de Fortenmaand intern en naar buiten toe vier categorieën gecommuniceerd namelijk Forten, vestingsteden, landschap en kastelen. Omdat het zwaartepunt van de Fortenmaand niet meer alleen op forten hoefde te liggen, maar ook op vestingsteden, landschap en kastelen, is er in 2010, na overleg met het Projectbureau voor de stad Gorinchem gekozen als locatie voor de publieksopening en de opening voor genodigden. Dat was een doorslaand succes met dank aan de organisatie van de citymarketing Gorinchem die met dit evenement nadrukkelijk hun nek uitstaken. In zeer korte tijd vormden ze samen met een ons een gesmeerde organisatie die een geweldige happening en uitvoering van de publieksopening maakten!

Publieksevenement en publieksopening Fortenmaand ideale citymarketing!

De vestingstad als “hart” voor een aansprekend publieks- en genodigden programma!  Daarbij pakte ook de nadrukkelijke verbinding die we legden met alles wat Gorinchem mooi en bijzonder maakt op het gebied van evenementen geweldig uit. Meer dan 15.000 mensen bij onder andere de publieksopening in het centrum en de Lingehaven, de Drankenbootrace, het Lingehavenconcert en het OPEnRAam concert en een programma voor circa 100 genodigden die genoten van het programma in het centrum een programma met een duidelijke verbinding naar de Vestingdriehoek en die ook nadruk legde op Zuid Holland als een van de provincies waar de Nieuwe Hollandse Waterlinie te vinden is. Gorinchem bedankt!

Referentie van het Projectbureau Nieuwe Hollandse Waterlinie:

Art of Events heeft voor het Projectbureau Nieuwe Hollandse Waterlinie in 2010, 2011 en 2012 het culturele evenement Fortenmaand georganiseerd. In het complexe spelersveld met diverse stakeholders en verschillende belangen, wist Art of Events een gezamenlijkheid te creeren op relationeel gebied alsmede de uitstraling van het evenement. Bovendien heeft de Fortenmaand een belangrijke groei doorgemaakt in drie jaar tijd; van een topdown gestuurd overheidsevent naar een eigentijds publieksfestival met gepaste communicatiemiddelen. Dit heeft geresulteerd in zowel meer bezoekers als meer, diverser en kwalitatief aanbod van het Fortenmaandprogramma.

 

Lees meer
Stuur door
BEL ONS: 030 744 0784
Offerte