Groeps workshop schilderen

WORKSHOP SCHILDEREN

Een ontspannen workshop schilderen onder leiding van een ervaren en enthousiaste kunstenaar waarbij verbeelding en doortastendheid aan bod komen!

“Als er maar één enkele waarheid bestond, zou men niet honderd verbeeldingen van hetzelfde thema kunnen schilderen” Pablo Picasso

Waarom een workshop schilderen?

Met de workshop schilderen willen we overbrengen hoe leuk het is om met verf op een doek een beeld neer te zetten. Schilderen maakt gebruik van een andere taal. Schilderen is uitdrukken in beeld. Binnen de workshop schilderen doen we een beroep op iemands verbeeldingskracht. Communiceren met beelden via de compositie, het kleurgebruik en de structuur.  Deelnemers van de workshop schilderen mogen vanuit een eigen invalshoek naar iets kijken. Naar hun team, hun omgeving, hun missie of juist hun (vrije) opdracht. We zijn uiteraard bekend met “pleinvrees” en het gevoel “dat kan ik niet”. Des te leuker is dat juist deze mensen iedere keer verrast zijn en worden door al het moois wat elke keer weer ontstaat.

Wanneer kun je een workshop schilderen inzetten?

Er zijn verschillende redenen of doelen om een workshop schilderen in te zetten.

  1. Voor de lol en het plezier wat het op zich al oplevert
  2. Vanuit het gevoel voor teamwork en teambuilding en de wens om het team meer tot elkaar te brengen, tot een eenheid te smeden. Vaak komen hierbij missies, visies, doelstellingen naar voren, maar ook zaken als kennismaking en samenwerking.
  3. In verreweg de meeste gevallen staat de workshop schilderen voor een combinatie van 1 en 2. De deelnemers willen schilderen om een reden, maar er ook veel plezier aan beleven. Het moet energie genereren en een prettige en tastbare herinnering opleveren

Hoe gaat de workshop schilderen in z’n werk?

U maakt eerst kennis met de workshopgever van de workshop schilderen. Zonder uitzondering is dat altijd een kundige, enthousiaste en toegankelijke workshopgever. Deze begint altijd met de inleiding van de opdracht en de introductie van de mogelijkheden om dit of een beeld neer te zetten. Er kan individueel of juist in groepjes worden gewerkt. Dit bepalen we graag in overleg met u want dat hangt sterk met de doelen van het schilderen samen. De deelnemers worden begeleid in het maken van de keuzes over kleur, dynamiek, figuratie of abstractie. Uiteraard geven we ook begeleiding en tips bij de gekozen techniek en de daarbij horende technische begeleiding rondom penseelgebruik, opbrengen van verf, maar ook bij het mengen van kleuren. Na het schilderen kan er worden nabesproken. Dat kan wat dieper gaan van wat “het beeld zegt” tot vragen wat een ieder ervan vond. Ook dit gaat in overleg met u want voor ons is het vooral belangrijk dat klopt met wat u er uit wilt halen!

Ideeën voor een workshop schilderen:

  1. Groepjes werken gezamenlijk aan een schilderij die iets zegt over het team. Het kan de verbeelding zijn waar het team voor staat en wat het team sterk en aantrekkelijk maakt
  2. Groepjes werken aan een vierluik die in z’n totaliteit qua thema en compositie bij elkaar moeten passen. Dat betekent dat er overleg moet zijn over de manier van verbinden en de totaliteit.
  3. De deelnemers schilderen elkaar. Dat kan een reële verbeelding zijn, maar het kan ook via een associatie met een dier, een voorwerp of landschap. Nabespreking wat men heeft willen verbeelden zal hierbij een onderdeel zijn.
  4. Een variant hierop kan zijn dat de deelnemers juist zichzelf op deze manier verbeelden. Ook hierbij hoeft het niet perse te lijken, maar mag het associatief zijn bijvoorbeeld door te verbeelden wat de deelnemer belangrijk vindt.
  5. Een –tig luik maken voor in de hal of een andere ruimte van het (bedrijfs)gebouw om de gezamenlijk en verbinding te benadrukken in combinatie met het leuker en gezelliger maken van die ruimte

Wat nog meer over de workshop schilderen:

*De workshop schilderen is een combinatie van een leuke aangename activiteit met een zinvol leerproces om in beelden te denken en vorm te geven. Het is bijzonder geschikt voor een groot aantal momenten; van vrijgezellenuitje tot teambuilding activiteit en van vergaderonderbreker na een intensief congres tot een ontspannende activiteit bij een familie uitje.

*De workshop schilderen neemt al gauw 2 uur tot een dagdeel in beslag mede afhankelijk van voor- en nabespreking. Uiteraard is bij de workshop het materiaal inbegrepen inclusief schorten. Desondanks adviseren verder kleding en schoeisel mee te nemen waarop een vlekje mag komen omdat we hiervoor niet aansprakelijk willen zijn.

*De workshop schilderen kunnen we aanbieden op elke daarvoor geschikte locatie in Nederland en in het noordelijke gedeelte van België (Vlaanderen). We kunnen  binnen en buiten werken mede afhankelijk van het weer en de mogelijkheden tot afdekken en overdekken.

 

 

Prijs workshop schilderen: € 27,50 per persoon (excl. BTW en reiskosten)
Duur: 2 uur
Deelnemers: minimaal 20 personen
Wanneer u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook voor minder personen boeken!

Lees meer
Stuur door
BEL ONS: 030 744 0784
Offerte