artofevents_workshop_bamboo

WORKSHOP BAMBOESTIEKEN

Een bijzondere activiteit waarbij met bamboestokken en elastieken vooral letterlijk en figuurlijk samenwerking,  teambuilding en projectmanagement vaardigheden naar een hoger niveau wordt getild!

Waarom een workshop Bamboestieken?

Tijdens de workshop Bamboestieken gaat u aan de slag met bamboestokken, elastieken en uw collega’s om een origineel, hoog, bouwwerk te maken. Deze activiteit vraagt ​​om samen te werken. Alle soorten van project management vaardigheden zijn nodig, maar het is nog leuk en spectaculair ook! Welke groep zal het beste doen in de vorm van een combinatie van fun, teambuilding en het creëren van een aanvaardbare competitieve houding.

Wat houdt een workshop Bamboestieken in?

Je komt te werken met bamboestokken, elastieken en uw collega’s in  sub-teams van circa 10 tot 40 personen! Met je groep probeer je een zo hoog mogelijke en stabiele structuur van waarschijnlijk meer dan 10 meter hoog te bouwen! Uiteraard kan het doel hoog bouwen ook vervangen worden door een ander doel (meest creatief, innovatief, beeldend etc). Elke groep krijgt wel een vooraf vastgesteld aantal minuten om dat te doen. Aan het einde wordt gekeken wie dat het beste heeft gedaan en kan ook worden gekeken hoe dat in z’n werk ging.

Wanneer kun je een workshop bamboestieken inzetten?

De workshop wordt ingezet als uitje, vergaderonderbreker, bedrijfsuitje, maar ook als specifieke teambuilding activiteit. Soms is de workshop gericht op projectmatige vaardigheden, maar het kan ook worden ingezet om verandering van (bedrijfs) culturen te verbeelden. Het is een ideale activiteit voor grote, maar ook kleinere groepen. Het voordeel van de activiteit is dat hij geschikt en leuk is voor vrouwen en mannen van verschillende leeftijden. Je hebt er ook geen bijzondere vaardigheden voor nodig, maar het maakt op een innemende manier wel duidelijk hoe de samenwerking en communicatie verloopt in de groep. Uiteraard zetten we de activiteit graag zo in dat hij uw doel of doelen dient. Leuk en interactief is hij in ieder geval altijd!

Ideeën voor een workshop Bamboestieken:

– Competitie-element: U kunt met 2 teams tegen elkaar strijden om een zo hoog mogelijke toren te bouwen. Het team dat aan het einde van de workshop de hoogste toren heeft gemaakt, die langer dan 10 sec. zelfstandig blijft staan heeft gewonnen.
– Teambuilding met de hele groep samen: U kunt met de hele gehele groep samen aan 1 toren/kunstwerk bouwen.
– Metaforen: verdeel de groep in kleine groepjes en laat elke groep een metafoor van uw teambuildingsdag bouwen of een metafoor van het bedrijf. Bij het laatste onderdeel van deze workshop gaat dan elke groep zijn metafoor uitleggen. Elke groep geeft een korte presentatie van het kunstwerk en verteld hun gedachten hierbij.
– 2 kunstwerken samenvoegen: een ander leuk onderdeel is om de groep in 2 teams te verdelen en elke team maakt een eigen kunstwerk. Een half uur voor het einde van de workshop krijgen beide teams de opdracht om deze 2 kunstwerken samen te voegen tot 1 gezamenlijk kunstwerk.

 

 

Referenties workshop Bamboestieken:

Openbaar Ministerie “Leuk, laagdrempelig. Kan goed worden ingezet als verbindende activiteit voor mensen die in nader regionaal verband met elkaar gaan samenwerken. De activiteit is buiten en heeft daardoor ook in de koude maanden iets extra’s (zeker als dit samengaat met warme chocolademelk).”

Invensys “Dit was een activiteit welke mijn verwachting heeft overtroffen. Met name door de eenvoud en heel sterk competitie element. Iedereen werd erin meegetrokken.”


Prijs: € 14,50 per persoon (excl. BTW en reiskosten)

Duur: 1,5 uur
Deelnemers: minimaal 20 personen
Wanneer u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook voor minder personen boeken!

Lees meer
Stuur door
BEL ONS: 030 744 0784
Offerte